Tanara suparata cand scoate din cutie adidasii, intr-o parcare

Daca ai dubii cu privire la o pereche de Vans pe care o detii sau pe care ai vrea sa o cumperi, atunci va trebui sa verifici autenticitatea acesteia. Exista o lista de detalii la care sa fii atent, iar daca pantofii indeplinesc toate conditiile, atunci poti fi sigur ca sunt originali. In continuare, vei afla mai multe despre acesti sneakersi, pentru a te asigura ca nu porti imitatii.

Cuprins

  1. Sneakersii Vans original - Era, Old Skool, Slip-On, Sk8-Hi, Steve Caballero
  2. Vans originali versus fake - cum ii deosebesti pentru a nu te lasa pacalit

1. Sneakersii Vans original - Era, Old Skool, Slip-On, Sk8-Hi, Steve Caballero

Sneakersii Vans sunt foarte populari pentru tinerii care poarta cele mai cool outfituri, fie la scoala, fie pe strada sau in oras.Vans-modelul Era

Probabil vei fi mirat sa afli ca totul a pornit in 1966, cand doi frati, Paul si Jim Van Doren, si-au deschis propria afacere cu incaltaminte. Abia la inceputul anilor 1970 compania isi schimba numele in The House of Vans, iar in 1976 apare modelul Era, care este iubit de fani in ciuda trecerii timpului. 

Vans originali-sidestripe

In 1977, apar sneakersii Old Skool, care au acel Sidestripe emblematic. Un an mai tarziu, apare Sk8-Hi, insa pe atunci purta numele de „Style 38". Acesta imbraca inclusiv glezna, fiind pe placul riderilor. 

 

Vans originali-modelul sk8-hi-sidestripe

Modelul Vans Steve Caballero apare in 1988 si devine rapid apreciat de skateri. El poarta numele unui personalitati din lumea skateboardingului, care si-a inceput cariera in 1976 si a devenit unul dintre primii skateri profesionisti din lume. In 1999, acesta a primit titlul de Skaterul Secolului.

Vans-modelul Steve Caballero

Succesul brandului a continuat de-a lungul anilor, iar Vans este mai mult decat o simpla companie. Asadar, este usor de inteles de ce sneakersii lor sunt adesea imitati. Data fiind istoria din spatele lor si calitatea produselor, nu iti doresti sa te alegi cu o pereche fake.

2. Vans originali versus fake - cum ii deosebesti pentru a nu te lasa pacalit

Ca sa nu iti risipesti banii pe o pereche de Vans contrafacuta, atunci trebuie sa fii atent la mai multe detalii.

Logo-ul

Niste sneakersi Vans originali vor avea intotdeauna trademark-ul cu un skateboard in zona calcaielor. Asigura-te ca ilustratia placii nu este doar un simplu contur, ci este „umpluta”. 

Tenisi Vans logo

Talpa exerioara

Probabil ca esti deja familiarizat cu banda alba de cauciuc care apare pe talpa exterioara a sneakersilor. Modelele originale au aceasta banda lipita la spate astfel: partea stanga este lipita peste cea dreapta, indiferent ca este la piciorul stang sau la dreptul.

Vans-Talpa exterioara

Pot aparea exceptii in cazul unor modele PRO, insa daca intentionezi sa cumperi un astfel de model, este bine sa te informezi intai.

Eticheta

Unul dintre cele mai clare detalii dupa care iti poti da seama ca tii in mana o imitatie dupa Vans este eticheta. La o pereche originala, aceasta este atasata de pantoful stang si este un sticker sub forma unui skateboard. 

Vans originali-eticheta

In trecut, toata colectiile aveau un sticker dreptunghiular, insa acesta a ramas valabil doar pentru modelele Pro. Daca ai achizitionat Vans cu o eticheta de carton, atunci tocmai ai fost pacalit.

Sidestripe-ul 

Unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale sneakersilor Vans este sidestripe-ul prezent la modelele Old Skoo si Sk8-Hi. Asadar, iti poti da seama imediat daca e vorba de incaltaminte originala sau fake. Linia originala are forma simbolului „radical” curbat. Imitatiile au linii in felurite forme.

Sidestripe corect pentru tenisii Vans originali

Vans contrafacuti

Eticheta Vans cu trademark

In cazul modelelor Era, Authentic si Slip-On, eticheta textila este formata din logo-ul simplu Vans, insotit de litera R, incercuita, care semnifica „marca inregistrata”. In caz contrar, perechea este fake. Acest lucru nu se aplica in cazul celor Old Skool sau Sk8-Hi, care sunt dedicate sporturilor, precum skateboarding sau BMX.

Cutia pantofilor

O pereche Vans originala va fi ambalata intr-o cutie cu eticheta dreptunghiulara, pe care sunt inscrise mai multe informatii, precum numele produsului, modelul, culoarea, codul de produs (cel care incepe cu VN), codul de bare, marimea si codul din fabrica, marcat cu PO#. Daca observi ca vreunul dintre aceste detalii lipseste, atunci ai motive de ingrijorare.

Cutie pantofi Vans originali

Asa arata cutia  pantofilor Vans originali

Codul de bare

 Din fericire, in prezent, poti scana barcode-ul cu numeroase aplicatii mobile. In momentul in care scanezi acest cod, el ar trebui sa te redirectioneze catre site-ul oficial Vans. O alta varianta este sa te trimita catre un site de incredere, care distribuie pantofi originali. 

 Ca sa verifici daca un site este de incredere, poti cauta daca are sigla Trusted.ro. De asemenea, poti contacta distribuitorii oficiali din Romania pentru a verifica autenticitatea pantofilor. 

Cusaturile

Atentia acordata detaliilor si calitatii face ca fiecare cusatura sa fie solida, dreapta si fara imperfectiuni. O imitatie va avea cusaturi neregulate, cu un aspect neplacut.

Cusaturi Vans originali vs cusaturi Vans contrafacuti

O pereche Vans originala va fi ambalata intr-o cutie cu eticheta dreptunghiulara, pe care sunt inscrise mai multe informatii, precum numele produsului, modelul, culoarea, codul de produs (cel care incepe cu VN), codul de bare, marimea si codul din fabrica, marcat cu PO#. Daca observi ca vreunul dintre aceste detalii lipseste, atunci ai motive de ingrijorare.

Talpa Waffle

Talpa vafă este specifica pantofilor Vans. Vei gasi marimea pantofului inscriptionata in interiorul limbii si niciodata pe talpa exterioara. Aici vei gasi doar cateva litere de mici dimensiuni, care indica fabrica de provenienta.

Vans originali-talpa Waffle

Daca iti doresti foarte tare sa te convingi ca sneakersii sunt originali, te poti folosi de raze UV. Cu ajutorul acestora, vei gasi pe eticheta marimilor logo-ul Vans. 

Asadar, acum ai toate informatiile necesare ca sa poti alege o pereche de pantofi Vans originala si sa te bucuri de aspectul si calitatea acesteia!

Sursa foto: shutterstock.com, vans.com