Cuplu imbracat elegant, stand la masa de sticla, cu sampanie pe masa

Atunci cand te pregatesti pentru un party sau pentru un eveniment mai deosebit, iti pui tot felul de intrebari, cum ar fi: ce cadou sa duci sau la ce ora sa sosesti. Dar, dintre toate aceste dileme, cea mai grea este cum sa te imbraci. Atat fetele, cat si baietii vor sa arate cool, sa fie la moda, dar sa respecte si tematica petrecerii la care participa, de aici si framantarile in acest sens.

Tanara in rochie scurta rosie, in studio foto (stanga) si tanara melancolica in rochie lunga (dreapta)

Cuprins

1.Cum ne imbracam ca sa fim la moda?
2.Imbracaminte cu stil - cum sa te imbraci cool in functie de stilul vestimentar?

Cei mai multi tineri nu au in dulap o rochie de seara, respectiv un frac si intra in panica atunci cand urmeaza sa participe la un eveniment elegant, cu un dress code sofisticat.
Toate aceste intrebari vor primi si raspunsuri. Totul este sa te documentezi si sa afli ce recomanda stilistii in functie de stilul vestimentar, de sex, dar si de forma corpului. Descopera, in continuare, cateva tips&tricks in acest sens.

Barbat imbracat cu sacou si maleta stand in bar

1. Cum ne imbracam ca sa fim la moda?

In primul rand, pentru a te imbraca cu stil sau pentru a fi la moda, nu trebuie sa fii conditionat de un eveniment social. Te poti aranja tot timpul, pentru ca, daca esti ingrijit si arati bine, vei fi si mai fericit. Dar, de cele mai multe ori, pui accent pe aceste lucruri doar atunci cand stii ca trebuie sa mergi la o petrecere aparte.
Chiar si asa, ar trebui sa te imbraci bine din doua motive: pentru ca iti sporeste stima de sine si pentru ca vrei sa porti tinute potrivite la evenimentele la care participi.
Totusi, trebuie sa tii cont si de elementele “surpriza”. De multe ori, invitatiile nu specifica un cod vestimentar, iar cand o fac, acesta poate fi destul de greu de “decodat”, mai ales ca, in ziua de astazi, ai atat de multa libertate in ceea ce priveste moda, incat orice pare sa se potriveasca in oricare context.

Asadar, daca trebui sa porti tinute:

    • casual - nu trebuie sa te imbraci “la patru ace”. Adidasii, blugii si tricourile sunt cele mai potrivite articole.

Tineri imbracati casual in fata unui grilaj metalic, stand sprijiniti pe scari din lemn, rosii
  • dressy casual - aici trebui sa te implici putin. Pentru a te imbraca corect, este de ajuns sa alegi o camasa fancy sau un top mai deosebit.
    Tanar elegant cu esarfa, stand pe faleza, sprijinit de stalpul unui pod, cu o franghie caramizie
  • cocktail - presupune articole mai stylish decat cele de zi cu zi. Desigur, in aceasta categorie pot intra diverse articole. Fetele pot opta pentru rochii din materiale pretioase, precum satin, catifea sau matase, iar baietii pentru un costum mai sporty. Cand ai indoieli, te salveaza un outfit all black!
  • black tie - fetele pot alege o rochie eleganta, eventual una lunga, iar baietii un tuxedo.
    Tanar imbract elegant, incaltat cu mocasini, pe plaja, cu umbrelute din stuf

Imbracaminte cu stil - cum sa te imbraci cool in functie de stilul vestimentar?

Indiferent daca este vorba despre fete sau despre baieti, tinerii din ziua de astazi  fac totul pentru a se imbraca cat mai cool, pentru a fi la moda si pentru a se simti bine in tinute cat mai originale. Daca si tu vrei sa afli cateva trucuri pentru a fi chic in functie de stilul vestimentar preferat, afla ce spun stilistii despre acest aspect.

Casual

Stilul casual este potrivit pentru intalniri si petreceri cu prietenii, pentru cine informale si pentru calatorii. Iata ce este recomandat sa porti si ce nu:

Must-have!

Tanara cu sapca imbracata casual in fata unui zid

  • Jeansi si tricou - este tinuta statement, asadar nu ezita sa o porti.
  • Pantaloni scurti, rochii de zi si fuste - daca vrei sa fii cool, alege si o sapca NewEra.
  • Articole din bumbac sau din in - in special in timpul verii este mai placut sa porti tesaturi care ii permit pielii sa respire, iar acestea pot fi dressed up cu usurinta, in functie de eveniment.Sneakersi - nu vrei sa ratezi deja celebrii Old Skools de la Vans, care pot fi purtati in aproape orice situatie si iti dau un aer cool.
Stilistii NU recomanda!
  • Orice este exagerat de rupt sau patat - tinutele ingrijite denota respect atat fata de sine, cat si fata de gazda si de ceilalti invitati. Exceptie fac blugii cu decupaje.
  • Imbracaminte inconfortabila - daca nu te simti bine in hainele pe care le porti, acest lucru se va vedea si in atitudinea pe care o ai, deci ar fi bine sa eviti lucrurile care nu te reprezinta si care nu sunt nici comode.
  • Dressy casual 

  • Este potrivit pentru prima intalnire si pentru serile petrecute in oras cu prietenii, dar si pentru petrecerile de majorat sau la zile de nastere. Iata ce recomanda specialistii: 

    Tanara imbracata casual stand rezemata de o furgoneta alba

    Must-have!

    • Rochie - rochiile tip tricou sunt comode si extrem de chic.
    • Bluza sau camasa - nu poti da gres cu o bluza clasica din matase sau cu o camasa din bumbac. Adauga un blazer pentru un plus de stil.
    • Denim - blugii indigo sau cei negri pot face ca tinuta sa fie potrivita si la un eveniment de seara, daca o accesorizezi corespunzator.
    • Salopeta - daca te intrebi cu ce sa te imbraci ca sa pari mai slaba, salopetele sunt o alternativa stylish pentru fete. Iti accentueaza talia, iar daca nu au imprimeuri, te vor face sa pari mai supla.

    Stilistii NU recomanda!

    • Pantaloni scurti - nu sunt potriviti in acest context.
  • Cocktail

  • Acest dress code este des intalnit la petreceri, serate, baluri de absolvire si chiar la unele nunti. Iata ce trebuie sa ai in vedere: 

     

  • Tanara blonda in rochie roz eleganta stand sprijinita de o bara metalica, pe tarasa, in parc

  • Must-have!
    • Rochie - dintr-o tesatura rafinata, cu decupaje fine, de obicei, de lungime medie. Daca vrei sa fii aparte, imbraca un costum barbatesc clasic, format din pantaloni si sacou sau vesta. Tine cont si de forma corpului!
    • Costum - majoritatea baietilor prefera culorile inchise, precum negru sau bleumarin, dar, daca evenimentul este unul de zi, poti incearca nuante ca gri sau bej. Pentru un outfit cool, poti purta si o pereche de blugi cu camasa si vesta.

  • Stilistii NU recomanda!
    • Orice este prea scurt sau prea stramt - nu te vei simti bine si nu te vei putea misca in voie.