Firma creatoare a acestor cizme a trecut, de-a randul anilor, prin foarte multe probleme cu producatori care au pus pe piata modele contrafacute, identice cu cele ale brand-ului. De aceea, compania originala a fost nevoita sa adopte nenumarate masuri de siguranta pentru a stopa cat mai mult imitarea in masa a UGG-urilor, prin adaugarea, eliminarea sau schimbarea anumitor detalii minutioase.
Insa acest lucru a devenit un adevarat puzzle de rezolvat pentru clientii care vor sa aiba in dressing o pereche de UGG-uri originale. In articolul de mai jos vei descoperi care sunt cele mai importante elemente la care trebuie sa te uiti pentru a deosebi originalul de fake.
Cuprins
- UGG fake vs original - Informatii generale
- UGG fake vs reale - indiciile care te ajuta sa le deosebesti
- Intretinerea si curatarea UGG-urilor
1.UGG fake vs original - Informatii generale
Printre cele mai populare branduri din lume care se confrunta cu problema produselor contrafacute se numara Vans, UGG, New Era si Superdry.
UGG este un termen originar din Australia, folosit la comercializarea incaltamintei din lana si din piele de oaie. In ceea ce priveste tara de fabricatie, cele originale sunt confectionate in China, Filipine, Vietnam, Republica Dominicana, Cambodia si Statele Unite ale Americii. Aceasta este primul indiciu pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa iti alegi UGG-uri originale.
2. UGG fake vs reale - indiciile care te ajuta sa le deosebesti
Exista cateva caracteristici pe care le poti verifica de fiecare data pentru a sti daca o pereche de UGG este fake sau original.
Acestea sunt cele mai importante:
- Securitatea - Incepand din toamna anului 2010, UGG foloseste caracteristici de securitate pe etichete si pe ambalaj. Asadar, trebuie sa verifici daca incaltamintea are o sigla holografica in forma soarelui, care se schimba de la negru la alb cand se roteste cu 90 de grade.
-
Eticheta UGG - In ceea ce priveste eticheta UGG de pe spatele calcaiului, ar trebui sa stii ca cele false prezinta adesea fonturi mai mari, cusaturi de slaba calitate si culori mai deschise decat restul pantofului.
De asemenea, compania nu se mai numeste UGG Australia, ci, pur si simplu, UGG, iar etichetele autentice nu mai au inscriptionate decat aceste litere. -
Ambalajul - Cutia de carton in care se afla incaltamintea trebuie sa aiba un material dur si calitativ, insa, de cele mai multe ori, nu este un criteriu exact pentru deosebirea lor de cele fake. Totusi, plasticul in care sunt infasurate cizmele trebuie sa fie realizat din material gros si incretit, cu logo-ul „UGG” imprimat pe el.
Cele false folosesc plastic subtire, de calitate inferioara, si, de cele mai multe ori, nu au nimic imprimat. De asemenea, verifica brosura de ingrijire si intretinere, care trebuie sa aiba culoarea crem, modificare adusa inca din anul 2007. -
Blana din interior - Captuseala de blana din cizmele UGG simte groasa, pufoasa si moale la atingere, iar de cele mai multe ori este crem. Cizmele fake au o culoare albicioasa cenusie, sunt subtiri, si au in compozitie plastic.
La UGG-urile reale, blana din interior nu se desprinde usor la contactul cu mana. Mai mult, incaltamintea originala este confectionata, in mare parte, din blana de oaie pufoasa la interior si tabacita la exterior, tratata pentru a respinge apa si umezeala. -
Talpa - La cizmele UGG originale, talpile sunt groase, foarte flexibile, astfel incat sa simti ca mergi pe nori. In cazul celor false, acestea sunt rigide si sunt foarte greu de indoit.
Compania a schimbat, de asemenea, modelul benzii de rulare pe talpile cizmelor din logo-ul zigzag in cel cu soare.
Desi nu este neaparat cel mai sigur mod de a garanta autenticitatea, UGG-urile autentice ar trebui sa aiba soarele si logo-ul in centrul talpii.
3. Intretinerea si curatarea UGG-urilor
In cazul UGG-urilor, sosetele nu sunt neaparat necesare, datorita materialului de oaie din interior care contine lanolina, cunoscuta pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.
Pentru ca cizmele sa aiba cat mai mare durabilitate, trebuie sa le feresti, in primul rand, de soare sau oricare alta sursa de caldura, pentru a evita decolorarea. Daca ai un pantofar sau dressing racoros, este cea mai buna varianta.
Nu spala UGG-urile la masina de spalat! Materialul se poate distruge destul de usor, pielea se deterioreaza, iar culoare paleste. De asemenea, in cazul in care alegi varianta curatatoriilor, opteaza pentru servicii speciale de ingrijire a pielii de oaie. Folosirea unor agenti protectori pe baza de silicon va mari durata de viata a acestor incaltari. Acestia sunt foarte buni in cazul in care ai purtat cizmele pe timpul unei ploi.
Daca, dupa un anumit timp, UGG-urile capata un miros neplacut, poti folosi produse dezinfectante sau o lingurita de bicarbonat de sodiu: o presari in interior si o lasi peste noapte sa actioneze, apoi scuturi foarte bine cizmele.
Asadar, daca vei cauta aceste elemente la cizmele tale, vei stii sigur daca sunt UGG-uri fake sau reale. Este normal sa vrei sa investesti in perechi originale, in locul unor replici, care nu au aceeasi calitate.
Descopera in acest articol si cum deosebesti o pereche de tenisi Vans originala de una contrafacuta!
Surse foto: shutterstock.com, pexels.com, visualhunt.com, compfight.com
Articol realizat de Raluca Margean