Tenisii Vans au inceput sa devina o miscare in Romania, asa cum sunt deja in toata lumea. De la tinerii pasionati de sporturi extreme pana la adolescentii care iubesc stilul streetwear sau pur si simplu isi doresc sa fie cool, toti aleg sa poarte Vans. Daca si tu iubesti fabulosii tenisi Vans si iti doresti perechea perfecta, afla unde poti gasi toate siluetele iconice Vans la preturi avantajoase, dar si povestea din spatele conceperii celor mai populare modele.

Persoana cu multi tenisi Vans in brate

De peste 50 de ani, celebrul brand reuseste sa se identifice cu spiritul, cultura si modul de viata al tinerilor de pretutindeni, creand pentru acestia produse care sa-i reprezinte cu adevarat. Vans inseamna atitudine si expresivitate valori ce sunt transmise prin design-ul cool al tuturor tenisilor Vans, dar mai inseamna libertate de miscare si confort, principii ce se regasesc in calitatea superioara a produselor brandului.

Vans si povestea conceperii celor mai accesibili tenisi

Inainte de a descoperi care sunt tenisii Vans care ti se potrivesc cel mai bine, este important sa afli cateva lucruri despre modul lor de fabricatie. Brandul foloseate materialele de calitate superioara si tehnologii avansate pentru ca fiecare posesor de tenisi Vans sa arate si sa se simta minunat cu ei. 

Talpa Waffle si materialele folosite pentru fabricarea tenisilor Vans

Tenisii Vans sunt cunoscuti in intreaga lume in principal datorita talpii Waffle, care ofera aderenta maxima pe orice suprafata. Aceasta este construita din cauciuc vulcanizat, iar procesul sau de concepere este unic. Pentru a asigura un pantof durabil, dar in acelasi timp usor si flexibil, talpa Waffle trece prin doua etape de „coacere”: in prima faza, cauciucul este incalzit si comprimat, apoi talpa este asamblata pe pantof, iar acesta este introdus in cuptor pentru o a doua „coacere cu abur”.

Procesul de vulcanizare consta in amestecarea sulfului cu cauciucul natural inainte de incalzirea acestuia din urma. Sulful modifica compozitia chimica a cauciucului, creand legaturi incrucisate intre polimeri si astfel materialul rezultat este mai puternic si mai durabil.

Persoana cu tenisi Vans pe strada

Materialele sintetice, cum ar fi spuma EVA si nailonul usor nu pot fi utilizate la incaltaminte vulcanizata, deoarece acestea tind sa se topeasca in timpul procesului de vulcanizare. De aceea, doar tesaturile de calitate superioara precum panza si pielea, care pot rezista caldurii ridicate in timpul fabricatiei, sunt utilizate ca fete pentru tenisii Vans.

Procesul de fabricatie al tenisilor Vans, pas cu pas

Astazi, Vans produce intre 70 si 85 de milioane de perechi de pantofi pe an, fiecare pantof fiind lucrat sau inspectat de pana la 450 de persoane. Desi operatiunile sunt efectuate la o scara mult mai mare decat la inceput, procesul de fabricatie a ramas aproape acelasi.

Fiecare pereche de tenisi Vans trece printr-un proces de productie de 5 pasi:

  1. Prima etapa a vulcanizarii are loc in camera de cauciuc, unde cauciucul este incalzit inainte de a fi comprimat.
  2. Talpile pentru pantofi sunt „gaurite” din cauciucul comprimat.
  3. Talpile sunt presate intr-o forma incrucisata pentru a crea talpa iconica Waffle.
  4. Pantofii se muta in sala de asamblare, unde partea superioara si detaliile pantofilor sunt selectate si aplicate. Cea mai mare parte a aspectului pantofului este creat in acest stadiu. Aici panza sau pielea este bine fixata in jurul unei matrite, creandu-se partea superioara robusta a pantofului, apoi se aplica detalii in functie de design-ul fiecarui model. Trei benzi de cauciuc numite „foxing” sunt apoi aplicate pe partea superioara si pe talpa inainte ca materialul excesiv din cauciuc sa fie inlaturat (taiat) si logo-ul Vans sa fie plasat la calcai.
  5. Tenisii sunt lacuiti inainte de a intra in cuptorul de vulcanizare, unde conditiile ideale de caldura, presiune si umiditate intaresc pantoful.

Tehnologiile inovatoare utilizate pentru tenisii Vans

Brandul Vans investeste foarte mult in cele mai avansate tehnologii pentru a-ti oferi un produs super confortabil. Iata care sunt principalele tehnologii folosite pentru tenisii Vans:

  • Modelele Vans Pro Skate / Vans Pro BMX

Sunt special gandite pentru ca tinerii care practica skate sau BMX sa aiba parte de cel mai inalt grad de confort, rezistenta si durabilitate. Tenisii din aceasta colectie dispun de tehnologia DURACAP, cu straturi intarite de cauciuc adaugate in zonele predispuse la uzura repetata.

 

Tenisi Vans Pro

  • Linia de incaltaminte MTE (Mountain Edition)

 Aceasta a fost conceputa special din piele premium impermeabila pentru a rezista intemperiilor. Tenisii Vans MTE au captuseli mai solide si un strat de retinere a caldurii intre soseta si talpa pentru a ajuta la mentinerea picioarelor calde si uscate.

 

Tenisi Vans cu tehnologie MTE

  • Silueta UltraRange

 Aceasta colectie fost gandita pentru a asigura confort maxim pe diferite tipuri de sol (nisip, pietre, stanci sau zone nu foarte usor de patruns). Tenisii UltraRange au o aderenta imbunatatita, cu o talpa dintr-o spuma groasa, dar foarte moale, care asigura impact scazut asupra piciorului in momentul atingerii unui sol colturos.

 

Tenisi Vans cu tehnologie UltraRange

  • ComfyCush si Super ComfyCush

 Avand o constructie alcatuita din spuma si cauciuc pentru a atinge combinatia perfecta dintre confort si aderenta, aceste modele au talpa exterioara din cauciuc pentru a oferi durabilitate si tractiune, suport interior suplimentar pentru mai multa flexiblitate si materiale care absorb umezeala din interiorul pantofului.

Modele de tenisi Vans Comfy Cush

Asadar, cu grija pentru miscare si confort in minte, cei de la Vans concep cei mai cool pantofi sport, si, indiferent de colaborarile sau inovatiile tehnologice, Vansii vor fi mereu accesibili.

Unde gasesti tenisi Vans originali la super preturi?

Pentru ca te-ai indragostit de tenisii Vans, noi stim unde-i poti gasi la cele mai bune preturi.

Site-ul vgeneration.ro iti pune la dispozitie mereu cele mai tari oferte astfel incat tu sa te bucuri de tenisii tai preferati. Vei gasi aici toate siluetele Vans la reduceri, pe tot parcursul anului pentru ca ne dorim sa-ti oferim cele mai cool modele la cele mai avantajoase preturi.

Daca vrei sa-ti achizitionezi tenisi Vans inalti ieftini iti recomandam sa profiti de campaniile de mid-season sale unde gasesti modele exceptionale cu pana la 40% reducere!  

Tenisii rosii Sk8-Hi 38 Dx sunt la un pret excelent, grabeste-te sa-i achizitionezi daca vrei un look unic:

Tenisi SK8-Hi 38 Anaheim_Factory skulls

Tenisii inalti Sk8-Hi 138 Decon (Mod Checkerboard) te asteapta sa-i cumperi la un pret special, asadar daca vrei un look original, profita de reducere:

Tenisi colorati sk8-hi decon modckrbrd

Daca iti doresti un look clasic si autentic, ai nevoie de tenisii din silueta Old Skool. Acestia reprezinta o piesa statement pe care orice skater adevarat ar trebui s-o aiba in garderoba. Si, daca te intrebi unde poti gasi Vans Old Skool ieftini in Romania, afla ca site-ul vgeneration.ro are cele mai tari modele, la cele mai avantajoase preturi.

Tenisii Vans Old Skool cu tehnologie ComfyCush iti asigura un confort deosebit si sunt acum la reduceri, profita de acest lucru:

Tenisi Vans Old Skool ComfyCush

Tenisii Vans sunt unisex, insa daca esti in cautarea unui model mai feminin, dorinta iti poate fi indeplinita. Pe site-ul vgeneration.ro gasesti adidasi Vans de dama care iti asigura un look de senzatie si pe care ii gasesti la preturi avantaojase.

Opteaza pentru tenisii albi Warp daca vrei sa fii remarcata, acestia sunt acum la un pret accesibil: 

Tenisi albi Warp

Culoarea roz este feminina si versatila, asadar poti incerca tenisii Vans Ultrarange. Au un design super cool si un pret redus:

tenisi roz Vans ultrarange exo

Iar daca vrei sa fii cu adevarat unic, cauta editiile limitate de tenisi Vans la reduceri fabuloase, cum sunt, de exemplu, colectiile Vans x The Simpsons sau Vans x Harry Potter.

 

Tenisi Vans x The Simpsons

Tenisi Vans x Harry Potter

Asadar, profita de campaniile regulate de sales de pe vgeneration.ro deoarece aici gasesti produse originale la preturi avantajoase. In plus, este bine sa te abonezi la newsletter-ul nostru astfel incat sa fii primul care afla de reducerile noastre imbatabile. Fii pe faza sa prinzi cupoanele de reduceri si voucher-ele prin care poti achizitiona tenisi Vans ieftini. In plus, urmareste si pagina de Instagram pentru idei de outfit-uri si alte noutati!

Sursa foto: Unsplash.com, Vgeneration.ro

Articol realizat de Raluca Margean