Una dintre cele mai persistente intrebari care a tulburat mintea oricarui parinte? Ce marimi sa aleg pentru incaltamintea de copii! Daca bebelusii nu sunt capabili sa spuna ca pantofiorii ii strang, nici prichindeii care au deprins darul vorbirii nu sunt prea generosi cu informatiile despre starea picioruselor lor. Ce iti va fi de ajutor? Un tabel cu marimi pentru incaltamintea de copii!

Am conceput pentru tine un asemenea indreptar deosebit de util, pentru ca pasii lui bebe sa fie ghidati in deplina siguranta! Vezi mai jos cum sa afli care este marimea piciorului la copii, pentru ca tu sa faci cele mai bune achizitii!

Tabel cu marimi de incaltaminte la copii: cum masori talpa

Sa alegi marimea necorespunzatoare a pantofilor sau papucilor bebelusilor sau micutilor tai poate fi destul de grea. Mai ales ca, daca nu faci alegerea potrivita, micutul se poate confrunta cu diferite probleme, de la unghii incarnate la bataturi, basici, monturi sau degete strambe.

Copil care se joaca pe pietre cu un elefant de jucarie

Sursa foto: Pexels

Si totusi, cum te asiguri ca nu dai gres? Masurand adecvat (si in cele mai bune conditii) piciorul dragalas. Sunt doua metode prin care poti realiza acest lucru, pe care ti le dezvaluim in randurile de mai jos.

Daca prichindelul e mai mare, il poti ruga sa se aseze sprijinit de un perete, cu talpa lipita de zid, urmand sa marchezi punctul unde se termina degetul sau cel mai lung. Masoara apoi cu o rigla distanta si obtine marimea in centimetri.

Vrei sa transformi totul intr-o joaca? Pune piciorul micutului pe o bucata de hartie si insemneaza de aceasta data punctul de unde porneste calcaiul si cel in care se termina cel mai lung deget. Masoara si la celalalt picior si alege intotdeauna dimensiunea mai mare.

Ce faci mai departe? Adauga 1 cm acestei valori, doar nu vrei ca pantofii sa il stranga. Raporteaza-te apoi la ghidul de marimi de incaltaminte de copii de mai jos. Nu e asa ca e usor?

Tabel marimi bebelusi

Astfel raspunzi fara probleme la unele dintre cele mai „incuietoare” intrebari din meseria de parinte. Ce inseamna 1-3 la incaltaminte? Pur si simplu masurile europene cuprinse intre 17 si 19. Sau ce inseamna 2 sau 3 la incaltaminte? Marimi precum 18 sau 19!

Daca prichindelul a crescut, coordoneaza-te cu tabelul de marimi pentru incaltaminte de copii din randurile de mai jos!

Tabel de marimi copii

Odata ce ai descoperit care este marimea ce se potriveste copilului tau, pur si simplu acceseaza sectiunea de incaltaminte pentru copii de la VGeneration. Cauta modelul preferat: noi iti exemplificam cu o pereche de Tenisi pentru bebelusi din colectia Vans x The Simpsons intr-o nuanta efervescenta de portocaliu!

Iata cat de usor se realizeaza achizitia! Pur si simplu selectezi marimea (noi am ales 17,5).

Cum sa cumperi de pe Vans

Apesi apoi pe ADAUGA IN COS si CONTINUA CUMPARATURILE sau PASUL URMATOR, in functie de dorinte. Dupa cum poti constata, deja cosul de cumparaturi s-a actualizat cu un produs.

Print screen cum cumperi de pe Vans

Te poti raporta si la ghidul nostru de marimi, ca sa te asiguri ca achizitia merge ca pe roate. Nu e asa ca tabelul de marimi pentru incaltamintea de copii e mana cereasca?

Tabel marimi Vans

Cat de des trebuie sa schimbi incaltamintea copilului?

Tabelul de marimi pentru incaltamintea de copii e mult mai „incarcat” decat cel pentru adulti, ceea ce e cat se poate de firesc. Si asta pentru ca, micutii pot necesita, in functie de ritmul de crestere, pantofiori noi la fiecare 3-4 luni.

Si Societatea Americana de Ortopedie a conceput un ghid folositor, incercand sa masoare rata in care piciorul prichindeilor creste. Astfel, conform expertilor, pana la 16 luni, copiii cresc cu cate o jumatate de masura la fiecare doua luni, iar pana la doi ani ajung sa adauge cate o jumatate de masura la marimea de la pantofii de copii la fiecare trei luni. Pana la 3 ani, vor mai „castiga” cate o jumatate de masura la fiecare 4 luni, si abia dupa aceasta varsta ritmul descreste.

De ce sa mai tii cont atunci cand alegi incaltamintea pentru copii? De tipul de activitate al prichindelului tau. Tabelul de marimi pentru incaltamintea de copii dezvaluie doar o fateta a acestui proces sensibili de cumparare, mai jos iti dam alte informatii la fel de pretioase.

Astfel, nou-nascutii au oase subtiri si fragile, piciorul lor continand mai mult cartilaj decat structura osoasa propriu-zisa. De aceea, au nevoie de pantofi lejeri, comozi, din materiale care sa lase pielea sa respire, caci micutul tau dragalas transpira de doua ori mai mult ca tine.

Cand ai deja un bebe care merge in picioare, pantoful perfect trebuie sa fie comod, sa permita degetelor sa se miste in voie si sa ofere protectie pentru glezna. Pune accent si pe un interior confortabil, captusit, precum vei regasi in tehnologiile Vans.

Copilul tau a crescut? Uita-te la talpa, cu precadere. Scolarii de varsta mica pot fi nevoiti sa petreaca si 8 ore in pantofi, asa ca sustinerea, flexibilitatea si aderenta sunt atat de necesare. Le obtii prin talpa waffle, celebra tehnologie-semnatura a Vans. O intalnesti inclusiv la acesti tenisi Old Skool pe care pustiul tau ii va adora!

Tenisi Old Skool pentru copii

Cum alegi cei mai potriviti pantofi pentru copilul tau

Am vazut cat de folositor este tabelul cu marimi pentru incaltamintea de copii, insa sunt si alte aspecte de care e musai sa tii cont ca sa faci achizitia cu care cel mic va zburda de bucurie. Iata ce sfaturi am adunat de la experti!

Asigura-te ca talpa e flexibila! E esential sa alegi masura corecta la incaltamintea de copii, dar nu e singurul criteriu de luat in calcul. Arunca o privire talpii: daca se indoaie usor si apoi revine la forma sa initiala, stii ca ai ecuatia perfecta.

Ce sistem de inchidere alegi? Aici, lucrurile sunt usor mai complicate. Modelele de tip slip-on sau cele cu scai sunt preferate de mamicile si taticii de pretutindeni pentru ca pun capat chinului de a incalta un bebelus energic. Dar si modelele de incaltaminte cu sireturi au avantajele lor, daca vrei sustinere completa.

Designul: conteaza sau nu? Da, intotdeauna. Atunci cand bebe e mic, tenisii si pantofii cu personaje din desene animate sau cu aplicatii jucause ii vor starni interesul si ii vor trezi la viata acel suras care lumineaza vieti. Mai tarziu, lasa-l pe copil sa aleaga singur culorile, imprimeurile sau detaliile, ca sa ii conturezi independenta si sa il ajuti sa se cunoasca mai bine.

Lejeritatea, un atu esential. Incaltamintea de copii trebuie sa fie lejera. Daca tu cochetezi din cand in cand cu acele modele chunky la moda, micutului nu ii pasa catusi de putin ca anii 90 s-au intors in tendinte. Ce il intereseaza pe el este ca pasii sa ii fie usori, iar mersul, o placere.

Tenisi gri pentru bebelusi pe cuvertura maro

Sursa foto: Pexels

Materialele perfecte. Sa respecti cu sfintenie marimea de incaltaminte la bebelusi e un must, dar si materialele au importanta lor. Alege intotdeauna o constructie de calitate, din piele naturala, panza sau materiale textile care respecta pielea, o lasa sa respire si ii asigura protectie. Fereste-te de plastic sau cauciuc (pentru partea superioara a pantofului, nu in cazul talpii).

Deasupra sau sub glezna? Aici, raspunsul este conditionat. In general, pentru bebelusi sunt recomandate modelele de pantofi sub glezna, care sa nu incorseteze nicidecum mersul. Daca va plimbati insa pe suprafete cu risc mare de accident, cum sunt terenurile de la munte, mai bine opteaza pentru tenisi sau pantofi deasupra gleznei.

Tabelul de marimi pentru incaltamintea de copii usureaza misiunea primordiala de a alege pantofii perfecti pentru bebelusul sau copilul tau. Tine insa cont si de celelalte criterii si sfaturi ale expertilor, pentru ca prichindelul sa paseasca ca pe nori la orice varsta!

Articol realizat de: Andreea Baluteanu