Accesoriile pot sa transforme un outfit din unul basic in unul super cool intr-o clipa sau il pot strica complet, iar acest lucru este aplicabil, fara doar si poate, si in streetwear.

Tanar cu ochelari care priveste intr-o parte

Esti adeptul acestui stil, dar nu prea stii de unde sa incepi cand vine vorba de accesoriile pentru imbracamintea ta? Nu este nevoie sa-ti faci griji.

Fiecare stil vestimentar se formeaza dupa anumite principii si are la baza piese care, asortate corect, vor face outfiturile sa fie cool. Cand vine vorba de accesorii in streetwear, trebuie sa ai in vedere elemente casual, relaxate, precum sepci, beanies, borsete, curele, ochelari de soare si altele asemanatoare. Poti observa ca toate acestea sunt piese practice, care au un scop in sine pe langa cel de a face tinuta sa arate bine.

Tanara stand ghemuita pe o platforma, la apus

Mai jos gasesti informatii care sa te indrume in crearea si accesorizarea tinutelor tale streetwear.

Cuprins

  • Care sunt cele mai bune accesorii pentru hainele de strada?
  • Cum sa accesorizezi hainele pentru strada?

  • 1. Care sunt cele mai bune accesorii pentru hainele de strada?

    Streetwear style este un stil de imbracaminte casual, raspandit la nivel global in anii ‘90. A aparut in New York, nascandu-se din cultura hip-hop si din cea surfskate prezenta predominant in California. Acesta cuprinde haine sport, punk, dar si elemente de street fashion japonez. Caracteristicile stilului se regasesc, bineinteles, si in accesorii.

    Tanara care sta cu mainile in buzunare (stanga), tanar cu sapca pozand cu atitudine (dreapta)

  • Sepcile
  • In primul rand practice, sepcile si-au gasit locul in tinutele de strada inca de la inceputuri. Acestea fac instantaneu ca orice tinuta sa aiba un vibe cool si relaxat. Pentru un look interesant, poarta sepcile in combinatii neobisnuite si in culori care ies in evidenta.

  • Curelele
  • Pentru femei, acestea pot fi purtate in mod traditional, in talie sau pot fi legate peste un tricou, o rochie sau o geaca pentru a crea un aspect iesit din tipare. Daca esti mai indrazneata, te poti folosi si de sireturi sau snururi, pe care sa le folosesti drept centura.

    Pentru barbati, curelele nu au nevoie de prea multe explicatii. Pe langa functia practica, acestea vor completa tinuta.

    Tanara cu sosete galbene stand pe o bordura (sus), tanar cu sosete mint

  • Sosetele colorate

  • Nu subestima o pereche de sosete colorate pentru a-ti intregi outfitul. Acestea permit ochiului sa sectioneze tinuta si sa o faca sa para completa. 

    De exemplu, o tinuta de femeie care ar putea include un hanorac negru cu gluga si pantaloni scurti ar putea parea prea sobra, insa cu o pereche de sosete fun aspectul va fi echilibrat.

    Pentru barbati, daca ai o pereche de sneakersi preferati, sosetele cu modele sunt modalitatea perfecta de a-i pune in valoare.

    Tanara care se tine cu mainile de guler si tanar care sta aplecat spre partenera sa

    Tanara cu fusta scurta care sta pe o platforma la apus

  • Borsetele
  • Completeaza orice tinuta cu o borseta cool. Poti fie sa o asortezi cu pantofii in ceea ce priveste culorile, fie poti experimenta si sa faci combinatii interesante. Aceasta poate fi purtata de-a curmezisul, pe un umar sau clasic, in jurul taliei.

    Tanar care tine in mana o geanta tip voyage

  • Gentile
  • Mica, mare, orice geanta va face o tinuta sa fie completa, iar una de textil va fi pe cat de eye-catching, pe atat de practica. 

    Gentile pot fi incluse in outfitul oricui, modelele fiind variate si potrivite pentru oricine. Alege una intr-o culoare interesanta, cum ar fi cele irizante, pentru tinutele compuse din piese simple sau o culoare neutra, pentru outfiturile colorate.

    Tanara frumoasa tinand un rucsac in mana in fata unui perete cu lemn
  • Rucsacuri
  • In aceeasi nota cu borsetele si gentile, rucsacurile isi fac loc in colectia de accesorii specifice streetwear-ului. Colorate, simple, cu imprimeuri sau fara, acestea reusesc sa scoata orice tinuta din anonimat si sa o faca sa iasa in evidenta. Poarta-le cu incredere pentru a-ti transforma outfiturile.

  • Ochelarii de soare
  • Cu rame colorate, cu imprimeuri sau fara, acestia nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta. Ochelarii de soare transforma instantaneu orice tinuta basic intr-una cool, mai ales daca optezi pentru modele care ies in evidenta. Cele mai des intalnite in stilul de strada sunt cei aviator, wayfarer si rotunzi.

     2. Cum sa accesorizezi hainele pentru strada?

    Cheia accesorizarii este sa stii cat de multe elemente sa folosesti fara sa exagerezi. Daca mergi overboard, si adaugi accesorii in plus, fie va parea ca te-ai straduit prea tare, fie tinuta va fi prea incarcata.

    Imbracamintea pentru strada se refera, in principiu, la purtarea pieselor in straturi, mentinand in acelasi timp un stil minimalist si effortless. Odata ce vei face combinatiile potrivite intre articolele de baza si accesorii, vei fi un profesionist al stilul streetwear.

    Asorteaza intotdeauna piese simple cu accesorii colorate sau statement, care sa faca tinuta sa iasa in evidenta si sa nu fie plictisitoare.

    De altfel, daca hainele tale sunt colorate, cel mai bine ar fi sa adaugi doar niste ochelari de soare si, eventual, o geanta, dar alege modele laid back pentru a nu incarca inutil outfitul.

    Pentru un look extra, poti opta sa accesorizezi cu multe piese o tinuta colorata. Pentru a evita, insa, ca aspectul sa fie deranjant, accesoriile trebuie sa se asorteze cu nuantele hainelor.