Orice corp este diferit, iar piesele vestimentare se impart in mai multe categorii care incearca sa cuprinda toate tipurile de constitutii corporale. De aceea, cu siguranta ai observat denumiri diverse, precum slim fit, regular fit, loose sau skinny – aparitia acestora a fost necesara tocmai pentru a putea defini anumite croieli specifice. Asadar, pentru a putea face achizitiile potrivite in materie de imbracaminte, este important sa cunosti cateva detalii care te pot ajuta in acest sens. 

Tanar zambind, cu mainile in buzunare, in fata unui zid gri

Cuprins

  1. Ce inseamna regular fit? 
  2. Ce caracteristici are croiul regular fit la camasi si pantaloni?

 1. Ce inseamna regular fit

Regular fit inseamna, in esenta, o abordare mai relaxata. Indiferent de articolul vestimentar pentru care optezi, daca alegi acest tip de croi, vei remarca, cu siguranta, libertatea de miscare pe care ti-o ofera. Spre deosebire de slim fit, hainele regular sunt recomandate pentru mai multe structuri corporale, urmarind linia corpului, dar pastrand o lejeritate anume in contactul cu pielea. Asadar, daca simti ca modelele de tip slim te strang sau te incomodeaza, cel mai probabil ti se va potrivi o astfel de croiala. 

Tanar cu sapca rosie pozand cu atitudine in studio

Zonele in care pot exista diferente notabile intre regular fit si celelalte categorii sunt: pieptul, coapsa, glezna, pieptul, bratul si abdomenul. Pe langa faptul ca liniile drepte sunt tipice acestui croi, imbracamintea regular are o serie de avantaje care pot fi ideale atat pentru persoanele mai robuste, cat si pentru cele mai slabe. Aceste caracteristici ofera confort la cel mai inalt nivel, pentru orice zona a corpului. Insa, la fiecare articol in parte, ele pot fi detaliate si definite in functie de anumiti factori. 

2. Ce caracteristici are croiul regular fit la camasi si pantaloni? 

In ceea ce priveste camasile barbatesti, exista cateva diferente concrete dintre croiala slim fit si cea regular fit. Iata cateva detalii specifice pentru structura de tip regular:

  • Este potrivita pentru majoritatea conformatiilor corporale
  • Nu este ideala pentru cei foarte slabi sau cei lati in umeri
  • Ofera un look clasic
  • Pune accentul pe functionalitate
  • Nu este la fel de cambrata ca cea slim fit
  • Este mai larga in jurul bratului, pentru a permite miscarea lejera

De multe ori, aceste tipuri de camasi pot parea largi – este esential sa-ti stabilesti cateva criterii personale, pentru a putea selecta ceea ce iti doresti. Daca ai anumite imperfectiuni pe care nu vrei sa le scoti in evidenta, stilul regular  este perfect. Insa, in cazul in care ti se pare ca un model slim iti pune in valoare calitatile si iti ofera o imagine bine pusa la punct, inseamna ca acesta este genul de camasa potrivita pentru tine. Caracteristicile sunt diferite, insa fiecare iti pune la dispozitie un alt timp de confort. Asadar, inainte de a decide care este produsul ideal, trebuie sa stii care sunt avantajele pe care vrei sa le aiba un astfel de articol.

Tanara in blugi uitandu-se in jos, intr-un decor industrial cu perete rosu

Categoria regular fit exista si la pantalonii de femei, si la pantalonii de barbati. Insa, in cazul blugilor de dama, de exemplu, se gasesc mai multe genuri de croieli, precum boyfriend, mom fit, culotte, baggy sau altele. Totusi, in ceea ce priveste pantalonii barbatesti, variantele sunt mai restranse si cel mai important este sa stii ce sa alegi dintre slim si regular. Iata caracteristicile principale ale unui pantalon regular fit:

  • Are o talie intermediara – nici joasa, nici inalta
  • Are o croiala relaxata, ceva mai larga decat cei slim fit, dar nu asa de larga ca cei baggy
  • Are croi lejer in zona sezutului si a coapselor
  • Nu este mulat pe glezna, ci are o cusatura dreapta (ideala pentrui cei cu glezne groase)
  • Lungimea pantalonilor este de asa natura incat acopera partea superioara a pantofilor
  • La nivelul gambei, nu este mulat, ci lasa loc pentru miscari lejere
  • Este mai larg deasupra genunchiului
  • Nu are linie conica, ci dreapta.

In concluzie, cel mai bine este sa gasesti un echilibru intre specificitatile corpului tau si imaginea pe care vrei sa o obtii. Incearca sa iti dai seama care sunt croielile care te avantajeaza din punct de vedere estetic, dar, in acelasi timp, nu uita ca este nevoie ca hainele sa fie comode atunci cand le porti.

Tanara privind in jos intr-un decor mid-century, cu tapet grafic si planta

Confortul este un factor obligatoriu pe care trebuie sa-l iei in considerare in orice moment – de aceea, indiferent de tendintele actuale, tot ce trebuie sa faci este sa optezi pentru imbracamintea in care te simti bine.

Sursa foto: shutterstock.com