Pentru Vans si liniile sale iconice de sneakersi inspirate de skate, totul pleaca de la stil. Acest stil a consacrat Vans in comunitatea de skate de la inceputul companiei din 1966, plecand de la o talpa in forma de waffle pana la logo-ul rosu pe alb de pe calcai. Stilul Vans tocmai a primit un upgrade major de confort prin lansarea lui ComfyCush.

Bazandu-se pe un etos de a crea un sneaker mai confortabil, fara a pierde designul de patrimoniu pe cinci linii Vans - Era, Authentic, Slip-On, Old Skool si Sk8-Hi - lansarea in februarie a ComfyCush pune accentul atat pe un fit modern, cat si pe un feel modern. Totul incepe cu amortizarea picioarelor.

In timp ce crearea unui amortizor de cauciuc pe baza de spuma nu este ceva nou in lumea sneakersilor - cu atat mai putin pentru Vans - gasirea duritatii exacte a cauciucului pentru un pas cat mai confortabil pentru o zi intreaga nu a fost sarcina usoara.

"Intr-adevar, scopul nostru a fost intotdeauna sa facem ceva comod si rezistent de purtat", spune Matt Pino, managerul global al produselor de merchandising Vans. "Este vorba de o spuma la care lucram din 2016. A fost destul de dificil sa gasim duritatea ideala".

Tehnologia ComfyCush este specifica liniei de Lifestyle a brandului Vans. Ca o modalitate de a completa rezultatul obtinut, modelele ComfyCush includ, de asemenea, upgrade-uri la material si constructii pe interiorul sneakerului. Designerii au eliminat dublurile din interior pentru a reduce supraincalzirea, au adaugat in schimb o dublura de-a lungul calcaielor pentru aderenta aditionala, au inceput sa utilizeze un material interior din bumbac pentru o senzatie mai moale si inca o dublura perforata. Sistemul ComfyCush include, de asemenea, cusaturi pe limba pentru a mentine limba in pozitie.

"A fost esential sa pastram aspectul estetic al pantofului", spune Pino. "De la cinci picioare distanta, nimeni nu are dubii ca n-ar fi un simplu model de Vans Era. Intrebarea a fost cum sa imbunatatim componentele interne in ansamblu si sa construit talpa exterioara din cauciuc spongios in timp ce pastram aspectul originalului si aderenta pe care o avem cu ajutorul talpilor standard din cauciuc waffle. Scopul nostru a fost ca nimeni sa nu puna la indoiala ca inca era un model de Vans Era ".

 Descopera modelele Vans ComfyCush unisex pe diferite culori sau siluete aici sau in magazinele Vans: Baneasa, Afi Cotroceni, Mega Mall, ParkLake & Sun Plaza!

Articol realizat de Andreea Miclaus.