Sireturile sunt accesorii importante, chiar daca vin odata cu pantofii alesi. Pe langa faptul ca sunt mai multe moduri in care le poti lega, culoarea si grosimea pot, de asemenea, sa iti completeze incaltamintea intr-un mod favorabil sau dimpotiva. Afla ce modele de legat sireturi poti alege si care sunt alte lucruri de care sa tii cont, pentru un look cool.

Cum sa alegi sireturile potrivite

Daca iti plac pariurile sigure, atunci poti alege sireturi clasice, albe sau negre, cu forma plata. Cand vrei, insa, sa experimentezi, te poti gandi la stilul vestimentar pe care vrei sa il adopti si sa alegi sireturile potrivite. De exemplu, pentru un stil formal, sireturile subtiri, rotunde, din materiale de calitate, sunt perfecte, mai ales daca porti pantofi Oxfort, Brogues sau alti pantofi eleganti. Pentru zilele in care vrei tenisi sau adidasi, sireturile plate, late si lungi sunt alegerea perfecta.
Sireturile colorate pot fi, de asemenea, potrivite pentru diverse ocazii, de la casual la formal. Iata cand le poti alege.

1. Pentru un look casual: opteaza pentru culori stralucitoare si indraznete, cum ar fi rosu sau albastru. Le poti combina cu blugi si un tricou pentru un aspect relaxat.
2. Pentru un look business casual: alege culori temperate, cum ar fi burgund sau bleumarin. Le poti combina cu pantaloni chino sau pantaloni eleganti si o camasa cu nasturi pentru un aspect ingrijit.
3. Pentru un look formal: pastreaza culorile neutre, cum ar fi negru sau maro. Le poti asorta cu pantofi eleganti si un costum pentru un look clasic si sofisticat.
Ai o multime de variante pentru cum sa iti legi sireturile, asa ca este esential sa le alegi pe cele potrivite si sa inveti cateva tehnici impresionante de legare a acestora.

Modele de legat sireturi

Modelul-drept

Acest stil este numit si "legare la moda" sau "legare stradala", deoarece este casual, potrivit pentru un stil curat si cool. Stilul de siret relaxat ofera piciorului tau loc de respiratie, astfel incat te vei simti confortabil in mers.

Incepe legand drept siretul prin ochiurile de la baza. Ajusteaza siretul astfel incat sa fie o lungime egala de fiecare parte a bazei ochiului.

Siretul stang merge drept in sus, prin al doilea ochi, apoi drept pe partea dreapta, la al doilea ochi. Intre timp, siretul drept merge drept in sus spre al treilea ochi, apoi drept pe partea stanga al treilea ochi.

Siretul stang merge in sus spre al patrulea ochi, prin acesta si apoi drept pe cealalta parte. Siretul drept merge in sus spre al cincilea ochi si drept pe cealalta parte.

Continua in acest model pentru restul ochiurilor. Pentru a finaliza, leaga sireturile intr-un nod peste limba, sau ascunde-le sub limba pentru un aspect curat.

Modeul-scara

Acest design inconfundabil impleteste sireturile impreuna orizontal, deasupra pantofului, si vertical, in jurul fiecarui ochi, pentru a crea o "scara". Initial creat pentru cizmele militare purtate de gardieni, acest model de legat sireturi arata grozav pe adidasi cu multe ochiuri.

Incepe legand drept prin ochiurile de la baza. Ajusteaza siretul astfel incat sa fie o lungime egala de siret de fiecare parte a bazei ochiului.

Ruleaza fiecare siret in sus de-a lungul exteriorului pantofului si prin al doilea ochi.
Du sireturile peste pantof, spre partile opuse, si leaga-le sub siretul de pe exteriorul pantofului.

Ruleaza sireturile in sus de-a lungul exteriorului pantofului si prin urmatorul set de ochiuri. Leaga-le in cruce si continua in acest model pana la ultimele ochiuri, apoi finalizeaza legandu-le intr-un nod cu funda.

Modelul panza-de-paianjen

Panza de paianjen este o tehnica detaliata si complexa de legare a sireturilor, care iese in evidenta pe strazi si atrage priviri. Stilul impresionant impleteste o panza elaborata cu sireturile care se intind inainte si inapoi peste partea de sus a pantofului, asa ca urmareste pasii cu atentie.

Intinde sireturile drept prin a doua gaura de la sireturi, si asigura-te ca fiecare capat este egal.

Trece fiecare siret in jos pe exteriorul pantofului si prin prima gaura de la sireturi.
Trece fiecare siret in sus, in diagonala peste pantof si prin a treia gaura, creand un model "X".

Acum, ia fiecare siret drept in jos, infasurandu-l sub siretul de pe exteriorul gaurii direct de dedesubt. Apoi ia sireturile in sus, in diagonala peste pantof, catre urmatoarea gaura libera (a patra gaura). Repeta acest model pana ajungi la gaurile de sus si leaga un nod.

Daca vrei sa adopti un stil de legare a sireturilor mai minimalist, atunci legarea in stil Papion este ceea ce cauti. Ascunde sireturile ducandu-le in sus pe interiorul pantofului in mod vertical inainte de a le incrucisa, creand o potrivire lejera care este comfortabila, casual si eleganta.

Modelul-funda

Intinde siretul drept si trece-l prin gaurile de jos de pe exteriorul pantofului. Ajusteaza siretul astfel incat sa fie o lungime egala de siret de fiecare parte a gaurii de jos.

Pentru un pantof cu un numar par de gauri, insira sireturile in diagonala prin a doua gaura, creand un "X" peste partea de sus a pantofului.

Pentru un pantof cu un numar impar de gauri, du sireturile drept in sus pe interiorul pantofului prin a doua gaura, apoi in diagonala in a treia gaura, formand o forma "X".

Du sireturile drept in sus pe interiorul pantofului in urmatoarea gaura libera, apoi incruciseaza-le in diagonala si trece-le prin exteriorul urmatoarei gauri. Continua acest model pana la partea de sus a pantofului, apoi leaga un nod pentru a incheia.

Modelul-inversat

Cand adopti acest model de legare a sireturilor, miscarile fine ale picioarelor capata un nou sens. Acest stil decorativ impleteste sireturile drept in mijlocul pantofului. Este abordarea opusa a modelelor traditionale de legare in cruce. Pentru a face cu adevarat stilul sa iasa in evidenta, incearca sireturi groase, rotunde si colorate care sa contrasteze cu culoarea pantofului (de exemplu: sireturi albe pe pantofi negri).

Intinde siretul drept si trece-l prin gaurile de jos de pe exteriorul pantofului. Ajusteaza siretul astfel incat sa fie o lungime egala de siret de fiecare parte a gaurii de jos. Ia fiecare siret in diagonala peste pantof, apoi infasoara-le unul in jurul celuilalt in mijloc si trece-le inapoi prin interiorul urmatoarei gauri libere. Repeta acest pas continuand sa impletesti sireturile impreuna in mijloc si trecandu-le prin urmatoarele gauri. Incheie in partea de sus a pantofului cu un nod.

Modelul-sireturi-lipsa

In acest model, sireturile sunt ascunse de-a lungul interiorului pantofului, lasand impresia ca pantofii tai nu au sireturi. Stilul inedit creeaza o potrivire extrem de lejera, perfecta pentru tinute casual.

Intinde siretul drept si trece-l prin gaurile de jos de pe exteriorul pantofului. Ajusteaza siretul astfel incat sa fie o lungime egala de siret de fiecare parte a gaurii de jos.

Pune fiecare siret drept in sus pe interiorul pantofului pana la urmatoarea gaura si trece-l prin ea, apoi in sus pe exteriorul gaurii si trece-l prin ea. Continua sa le insiri inauntru si inafara, dar fara a le trece peste mijlocul pantofului. La partea de sus, fa o funda si ascunde-o in spatele limbii pantofului.

Alege modelul de legare a sireturilor care ti se potriveste si bucura-te de un look perfect.