Stilul casual ofera libertatea de a-ti exprima stilul personal fara a sacrifica confortul. Fie ca este vorba despre o zi lejera la birou, un brunch in weekend cu prietenii, drumuri la aeroport sau plimbari relaxate prin oras, codul vestimentar casual imputerniceste femeile sa adopte un stil propriu, confortabil si totodata atragator. O tinuta casual bine aleasa combina piese vestimentare care avantajeaza forma corpului, materiale de calitate, tesaturi sustenabile si culori care pun in valoare trasaturile.

Libertatea si flexibilitatea stilului casual sunt apreciate, dar pot si sa copleseasca uneori. Scopul este de a atinge acel aspect „asa m-am trezit”, fara efort aparent, ceea ce poate parea o provocare. Vestea buna este, insa, ca ai la dispozitie cateva metode care te pot ajuta sa obtii tinuta dorita.

Ce inseamna stilul vestimentar casual?

Stilul casual este o invitatie deschisa de a te imbraca in modul cel mai confortabil pentru tine, fara a fi prea serioasa. Este relaxat, informal si potrivit pentru utilizare zilnica, dar totodata rafinat.

Cand sa alegi tinute casual?

Desi este intotdeauna mai bine sa fii prea bine imbracata decat prea simplu, exista momente cand tinutele casual sunt preferate, cum ar fi gratarele in curte, picnicurile, intalnirile informale, noptile de film, sesiunile de cumparaturi, evenimentele sportive, vacantele la plaja sau in statiunile de pe coasta.

Sfaturi de stil pentru un look casual

Ce sa eviti: hainele prea revelatoare, tricourile cu sloganuri controversate, hainele sifonate sau patate, hainele excesiv de largi si imbracamintea sport sau de pijama.

Ce sa alegi: imbracaminte confortabila din tesaturi respirabile, piese simple de calitate, stratificare strategica, ingrijire personala atenta si accesorii gandite.

Elemente esentiale pentru un look casual de succes

  • Jeans: Fundatia multor tinute casual excelente, disponibili in mai multe croieli.
  • Tricouri: Simplu si eficient pentru a atinge aspectul casual fara efort.
  • Camasi casual: O optiune diversa pentru topuri, alaturi de tricouri.
  • Hoodies: Pot fi stilizate corect pentru a ramane in sfera casual elegant.
  • Fuste: De la midi la maxi, ofera versatilitate si un aspect relaxat.
  • Jachete si paltoane: Optiuni relaxate pentru a te proteja de temperaturile scazute cu stil.
  • Rochii: O optiune fara efort, perfecta pentru zilele calde.
  • Pantaloni: Croieli confortabile, care echilibreaza stilul si confortul.
  • Pulovere: Ideale pentru un look nonsalant si chic.
  • Cardigane: Adauga o nota clasica garderobei tale casual.
  • Blazere: Pot fi adaptate pentru un look casual cu ajutorul jeansilor sau pantalonilor scurti.
  • Bluze si topuri: Alege stiluri relaxate din tesaturi confortabile.
  • Incaltaminte: Sneakers minimalisti, mules, balerini si sandale pentru confort.

Accesorii pentru un look casual

  • Genti: Include genti de zi cu zi, precum posete, genti crossbody, rucsacuri si genti boho, adesea realizate din materiale durabile precum panza, nylon sau piele. Acestea ar trebui sa fie suficient de spatioase pentru a purta lucrurile esentiale si sa dispuna de curele confortabile, compartimente multiple si inchideri usor accesibile. Scopul este de a arata grozav in miscare, fara a compromite confortul.
  • Bijuterii: Bijuteriile casual includ piese perfecte pentru purtarea de zi cu zi, completand tinutele relaxate si informale. Colierele minimaliste cu lanturi delicate si pandantive sunt perfecte pentru stratificare. La capitolul cercei, preferam perle simple, butoni si cercei hoop minimalisti.
  • Incaltaminte: Alegerea incaltamintei poate face toata diferenta, in special daca esti ingrijorata ca tinuta este prea eleganta. Sneakersi minimalisti sunt preferatii nostri pentru a face o tinuta mai casual. Dar si sabotii, balerinii si sandalele sunt alegeri excelente cand cauti atat confort, cat si stil.

Culori pentru tinute casual

Nu exista reguli stricte, cand vine vorba de ce culori sa porti pentru un cod vestimentar casual. Nuantele neutre sunt usor de mixat si potrivite pentru o eleganta discreta. Dar lipsa de reguli face ca aceasta sa fie o oportunitate grozava de a purta nuante indraznete si imprimeuri exotice. Totul depinde de ce te face sa te simti cel mai confortabil.