Institutul Pantone anunță în fiecare primăvară nuanța care se poartă în anul respectiv. Astfel, albastrul clasic a fost ales drept culoarea anului 2020. Însă ce faci cu restul hainelor pe care le ai în garderobă și care nu se încadrează în această paletă cromatică? Nu le mai porți până revin iar la modă? Iată un prim motiv pentru care nu trebuie să te rezumi la a îmbrăca doar albastru anul acesta.

Cuprins

  1. Culoarea anului 2020 – există mai multe nuanțe de albastru
  1. Culori pentru anul 2020 – combinații cu albastru
  1. Culori la modă în 2020 – folosește ce îți place
  1. Tendințe de culori în 2020

Culoarea anului 2020 – de ce nu trebuie să te rezumi doar la albastru

Restul motivelor le poți afla din cele ce urmează.

Culoarea anului 2020 – de ce nu trebuie să te rezumi doar la albastru


 Culoarea anului 2020 – de ce nu trebuie să te rezumi doar la albastru

1. Culoarea anului 2020 – există mai multe nuanțe de albastru

Atunci când alegi să te îmbraci după culoarea anului 2020, trebuie să știi că deși albastrul clasic este ceea ce se poartă, acesta are atât de multe alte nuanțe încât este păcat să nu le folosești. 

Culoarea anului 2020 – există mai multe nuanțe de albastru

La Vans vei găsi o mulțime de tricouri, încălțări și accesorii în tonuri de albastru închis sau deschis, bleu, azuriu, cobalt, marin sau cel de Prusia, care a fost descoperit de celebrul Picasso.

Culoarea anului 2020 – există mai multe nuanțe de albastru

De multe ori, când te ghidezi după ce culori se poartă în 2020, trebuie să iei în considerare și aceste variante și să nu te oprești la cea propusă de Institut. Printre motivele pe care le-ai putea avea ar fi:

  • nu te poți îmbrăca din cap până-n picioare în aceeași culoare deoarece ar fi prea mult;
  •  nu te obligă nimeni să mergi pe aceleași tendințe cu restul lumii – ești unic, așa că îmbracă-te ca atare;
  • există mai multe culori la modă în 2020 - nuanțe de verde, galben sau portocaliu -  folosește-le;
  • tendințele se schimbă tot timpul, iar în 2020 acest lucru nu este o excepție.

Culoarea anului 2020 – există mai multe nuanțe de albastru

 Așadar, dacă îți place albastru, nu te limita doar la cel clasic, ci încearcă să folosești și alte nuanțe care te pot pune în valoare mai bine. În colecția SuperDry vei găsi haine comode și lejere pentru vară în diverse tonuri ale acestei culori.

Culoarea anului 2020 – există mai multe nuanțe de albastru

2.   Culori pentru anul 2020 – combinații cu albastru

O variantă de compromis atunci când dorești să folosești din plin culoarea anului 2020 este să faci combinații cu aceasta. Astfel, poți merge pe varianta albastru-alb care este clasică si cu care nu vei da greș niciodată.

Culori pentru anul 2020 – combinații cu albastru

Albastrul, însă, merge combinat în mai multe feluri, printre care:

  • cu verde, deoarece din combinația de verde cu galben rezultă albastrul;
  • cu mov, deoarece din combinația de roșu cu albastru va rezulta mov;
  • cu bleumarin care, fiind o culoare închisă, se poate alătura multor tonuri deschise.

Culori pentru anul 2020 – combinații cu albastru

 

Poți face nenumărate combinații folosind culoarea anului 2020, astfel încât să nu te limitezi la albastrul clasic. În colecția New Era vei găsi numeroase nuanțe pe care să le asortezi după cum îți place, inclusiv celebrul classic blue, dacă acesta este preferatul tău.

3. Culori la moda în 2020 – folosește ce îți place

Mai sus, s-a pus accentul pe unicitate și tocmai de aceea este important să folosești orice culoare îți place. Astfel, anul acesta se poartă și movul, iar dacă ești fan al acestei nuanțe, este păcat să nu o pui în evidență în vestimentația ta de zi cu zi.

Culori la moda în 2020 – folosește ce îți place

Dacă te interesează să folosești culorile în tendințe în anul 2020, printre acestea se numără și verdele mentă care se pretează atât hainelor de zi, cât și celor pentru evenimente deosebite. În colecțiile Vans vei găsi, fără îndoială, destul de multe tricouri pentru bărbați, adidași, borsete masculine, șepci de damă și alte accesorii care să se potrivească cu ce ai deja în dulap.

4. Tendințe de culori în 2020

Culorile anului vin și se duc, după cum le spune și denumirea, în anul respectiv. De aceea, exista mai multe tendințe. În 2020, nuanța de bază este albastrul clasic, însă poți merge pe variante care derivă din aceasta.

Poți alege să porți culoarea ta preferată, cea care îți vine cel mai bine, cea care se potrivește bronzului de vară sau orice altă nuanță dorești. Dacă vrei neapărat să o combini cu albastrul, mergând pe una din variantele de mai sus, sigur vei găsi ceva care să îți fie pe plac.

Tendințe de culori în 2020

Atunci când vrei să te ghidezi după culoarea anului, trebuie să ai în vedere ca aceasta este o recomandare și nu o obligație. Chiar dacă vrei să fii la modă, mai important este să îmbraci haine de calitate, în nuanțe care se potrivesc cu gusturile și trăsăturile tale.

Tendințe de culori în 2020

Surse foto: pinterest.com, Superdry.com, NewEraCap.com